Koření
Korenie je nevyhnutná súčasť každej kuchyne, dodávajúca jedlu nielen chuť, ale aj arómu a farbu. U nás nájdete široký výber korenia, ktoré môže obohatiť varenie a priniesť nové gastronomické zážitky. Medzi obľúbené produkty patrí kurkuma prášok, známy pre svoje protizápalové vlastnosti a charakteristickú zlatistú farbu.
Kurkuma, často používaná v indickej a ázijskej kuchyni, je cenená nielen pre svoj jedinečný chuťový profil, ale aj pre svoje zdravotné prínosy. Obsahuje kurkumín, látku, ktorá je študovaná pre svoje potenciálne prínosy pre zdravie, vrátane podpory tráviaceho a imunitného systému.
Výpis produktov
Majoránka aj oregano pochádzajú z rodu hluchavkovitých, preto sú si veľmi podobné. Neexistuje však vzájomná súrodenecká harmónia. V kuchyni je to jedno alebo druhé. Majoránka má...
Nedeľné menu s pečeným kuraťom je v mnohých rodinách tradíciou. Dáte si krídlo, prsia alebo stehno - pikantné a chrumkavé? Pani domu si opečie perie na paprike, cesnaku a...
Na prípravu tradičného guláša je potrebný dostatok cibule, mäso, trpezlivosť a odvážna ruka, čo sa týka korenia. S Lajošovým gulášovým korením to bude hračka. Sladká a ostrá...
Kmín je korenie pochádzajúce najmä z nemecky hovoriacich krajín a je známe najmä ako korenie na chlieb. Pečené bravčové mäso, kapusta a kyslá kapusta sa opierajú o jeho ostrú,...
Rímska rasca je najtypickejším korením indickej kuchyne a nesmie chýbať v žiadnej z mnohých známych zmesí ako Garam masala, Curry alebo Tandoori.
Z Apollonovej hlavy rovno na váš tanier. Zatiaľ čo bol vavrín u Rimanov a Grékov symbolom múdrosti, dokázal sa v priebehu storočí presadiť aj ako korenie. Bola by škoda, keby...
So zmesou korenia dona Rodrigueza je úspech pri príprave Chilli con alebo sin Carne zaručený. Toto mexické korenie dodáva jedlu pálivú chuť a prináša rozmanitosť do vášho...
Kôpor je oveľa viac než len „nať do uhorkov“. Uhorky s kôprom a jogurtom sú síce báječným letným osviežením, napriek tomu je škoda nespoznať ďalšie možnosti, ktoré nám toto...
Korenie je viac ako len kýchací prášok. Sušené nelúpané zrniečka semienok korenia majú jemnú ovocnú vôňu a intenzívnu ostrú prenikavú chuť. Ovocie sa zberajú tesne pred jeho...
Zaujímavá aromatická kombinácia rôznych druhov korenia je veľmi chutnou záležitosťou. Čerstvo mletá je vhodná na pikantné dochutenie takmer každého jedla: do čerstvo uvarených...
Receptúra tejto klasickej zmesi pochádza z Číny a ako napovedá jej meno, skladá sa z piatich korenín. Má široké využitie od jedál z panvice wok až po rôzne rezancové pokrmy....
Ligurček je klasická polievková vňať, ktorá vonia po anízu, citróne a droždí. Jeho chuť niekomu pripomína zeler a inému zase „maggi“ v prírodnej podobe. Obmedziť jeho použitie...
Dobromyseľ alebo oregano – umenie talianskej kuchyne by nebolo dokonalé bez tohto bylinného, pieporného, horko-ostrého korenia. Stredoeurópania už od Talianov niečo pozerali....
Laszlo, Janos a Piroska milujú papriku. Keď zacítite vôňu papriky, okamžite si spomeniete na Maďarsko - krajinu guláša, kuraťa na paprike a ďalších jedál, ku ktorým paprika...
Naozajstní majstri v grilovaní siahnu po tejto vybranej zmesi, vďaka ktorej získa mäso lákavú, mierne ostrú chuť. Zmes korenia votrite do mäsa, nechajte cca 2 hodiny odležať a...
Korenie nekomplikované a aromatické ako samo mäso. Budete nadšení z kombinácie rozmarínu a sušených paradajok v tejto zmesi. Tak rozžhavte uhlie a vykúzlite lahodné steaky! Zmes...
Bazalka je korenie, bez ktorého si pesto na cestoviny dokážeme len ťažko predstaviť. Dávno nie je stráženým tajomstvom talianskej kuchyne a používa sa do rôznych omáčok a...
Odháňa upírov a chutí gurmánom! Kto sa mu vyhýba kvôli strachu zo zápachu z úst, ten o dosť prichádza. Mnohými milovaný a inými nenávidený dáva cesnak pokrmom ich charakter....
Okrem kurkumy nájdete aj širokú škálu ďalších korenín, od klasických ako je korenie a soľ až po exotické a špecializované korenie. Tieto korenia môžu byť použité na rôzne kulinárske účely, od marinovania mäsa, cez prípravu omáčok, až po dochutenie šalátov a polievok. Vyberaním rôznych druhov korenia môžete ľahko experimentovať s novými chuťami a obohatiť svoju stravu.