Koření
Korenie je nevyhnutná súčasť každej kuchyne, dodávajúca jedlu nielen chuť, ale aj arómu a farbu. U nás nájdete široký výber korenia, ktoré môže obohatiť varenie a priniesť nové gastronomické zážitky. Medzi obľúbené produkty patrí kurkuma prášok, známy pre svoje protizápalové vlastnosti a charakteristickú zlatistú farbu.
Kurkuma, často používaná v indickej a ázijskej kuchyni, je cenená nielen pre svoj jedinečný chuťový profil, ale aj pre svoje zdravotné prínosy. Obsahuje kurkumín, látku, ktorá je študovaná pre svoje potenciálne prínosy pre zdravie, vrátane podpory tráviaceho a imunitného systému.
Výpis produktov
Kôpor je oveľa viac než len „nať do uhorkov“. Uhorky s kôprom a jogurtom sú síce báječným letným osviežením, napriek tomu je škoda nespoznať ďalšie možnosti, ktoré nám toto...
Na prípravu tradičného guláša je potrebný dostatok cibule, mäso, trpezlivosť a odvážna ruka, čo sa týka korenia. S Lajošovým gulášovým korením to bude hračka. Sladká a ostrá...
Ligurček je klasická polievková vňať, ktorá vonia po anízu, citróne a droždí. Jeho chuť niekomu pripomína zeler a inému zase „maggi“ v prírodnej podobe. Obmedziť jeho použitie...
Majoránka aj oregano pochádzajú z rodu hluchavkovitých, preto sú si veľmi podobné. Neexistuje však vzájomná súrodenecká harmónia. V kuchyni je to jedno alebo druhé. Majoránka má...
Z Apollonovej hlavy rovno na váš tanier. Zatiaľ čo bol vavrín u Rimanov a Grékov symbolom múdrosti, dokázal sa v priebehu storočí presadiť aj ako korenie. Bola by škoda, keby...
So zmesou korenia dona Rodrigueza je úspech pri príprave Chilli con alebo sin Carne zaručený. Toto mexické korenie dodáva jedlu pálivú chuť a prináša rozmanitosť do vášho...
Naše chilli vločky sú hrubo mleté z chilli papričiek so strednou ostrosťou (okolo 20 000 SHU, ostrosť sa s jednotlivými šaržami môže meniť). Chilli vločky potešia všetkých...
Zaujímavá aromatická kombinácia rôznych druhov korenia je veľmi chutnou záležitosťou. Čerstvo mletá je vhodná na pikantné dochutenie takmer každého jedla: do čerstvo uvarených...
Nedeľné menu s pečeným kuraťom je v mnohých rodinách tradíciou. Dáte si krídlo, prsia alebo stehno - pikantné a chrumkavé? Pani domu si opečie perie na paprike, cesnaku a...
Receptúra tejto klasickej zmesi pochádza z Číny a ako napovedá jej meno, skladá sa z piatich korenín. Má široké využitie od jedál z panvice wok až po rôzne rezancové pokrmy....
Kmín je korenie pochádzajúce najmä z nemecky hovoriacich krajín a je známe najmä ako korenie na chlieb. Pečené bravčové mäso, kapusta a kyslá kapusta sa opierajú o jeho ostrú,...
Rímska rasca je najtypickejším korením indickej kuchyne a nesmie chýbať v žiadnej z mnohých známych zmesí ako Garam masala, Curry alebo Tandoori.
Naozajstní majstri v grilovaní siahnu po tejto vybranej zmesi, vďaka ktorej získa mäso lákavú, mierne ostrú chuť. Zmes korenia votrite do mäsa, nechajte cca 2 hodiny odležať a...
Korenie nekomplikované a aromatické ako samo mäso. Budete nadšení z kombinácie rozmarínu a sušených paradajok v tejto zmesi. Tak rozžhavte uhlie a vykúzlite lahodné steaky! Zmes...
Bazalka je korenie, bez ktorého si pesto na cestoviny dokážeme len ťažko predstaviť. Dávno nie je stráženým tajomstvom talianskej kuchyne a používa sa do rôznych omáčok a...
Odháňa upírov a chutí gurmánom! Kto sa mu vyhýba kvôli strachu zo zápachu z úst, ten o dosť prichádza. Mnohými milovaný a inými nenávidený dáva cesnak pokrmom ich charakter....
Sviežosť juhovýchodnej Ázie! Svieža citrónová chuť citrónovej trávy sa hodí do teplej, vlhkej klímy Vietnamu a Thajska. Tam je táto rastlina obzvlášť obľúbená: ryby, kuracie...
Cnie sa vám po Grécku? Toto korenie vás razom prenesie na jeho preslnené pobrežie a roztancuje vaše zmysly v rytme - syrtaki. Hodí sa na všetky grécke klasiky, od šalátu cez...
Okrem kurkumy nájdete aj širokú škálu ďalších korenín, od klasických ako je korenie a soľ až po exotické a špecializované korenie. Tieto korenia môžu byť použité na rôzne kulinárske účely, od marinovania mäsa, cez prípravu omáčok, až po dochutenie šalátov a polievok. Vyberaním rôznych druhov korenia môžete ľahko experimentovať s novými chuťami a obohatiť svoju stravu.