Alce Nero Špagety BIO, 500 g

Kód: PN718
♥ BIO
Značka: Alce nero
€2,80 €2,33 bez DPH
Skladom (>3 ks)
Môžeme doručiť do:
31.5.2024
Možnosti doručenia

Špagety Alce Nero sa vyrábajú výlučne z organickej tvrdej (durum) pšenice pestovanej v Taliansku. Krupicové cesto sa pripravuje z pramenitej vody z Trentinských Álp. Špagety Alce Nero sa nikdy nerozvaria a hodia sa k jednoduchým paradajkovým omáčkam.

Detailné informácie

Podrobný popis

Alce Nero Špagety BIO, 500 g

Špagety Alce Nero sa vyrábajú výlučne z organickej tvrdej (durum) pšenice pestovanej v Taliansku. Krupicové cesto sa pripravuje z pramenitej vody z Trentinských Álp. Špagety Alce Nero sa nikdy nerozvaria a hodia sa k jednoduchým paradajkovým omáčkam.

Spôsob prípravy: Na 100 g cestovín - vložte do 1,5 l vriacej vody a pridajte 15 g soli. Doba varenia "al dente": 11 min.

Zloženie: Bio semolina z tvrdej pšenice, voda.

Nutričné hodnoty  na 100 g výrobku:
Energia 1478 kJ / 352 kcal
Tuky 1,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 73 g
z toho cukry 3,1 g
Vláknina 2,9 g
Bielkoviny 11 g
Soľ 0 g

Bio certifikátAlergény: Obsahuje lepok. Môže obsahovať: iné obilniny obsahujúce lepok, sóju, horčicu.

Obsah balení: 500 g

Skladovanie: Skladujte na chladnom a suchom mieste mimo dosahu slnečného svetla.

Právny názov: Cestoviny z bio tvrdej pšenice semoliny

Bio certifikát: CZ-BIO-002

Krajina pestovanie pšenice: Taliansko

Krajina mletia: Taliansko

Miesto výroby: Via Felicetti 9, Predazzo (TN) - Taliansko


Postup výroby:

Oblasť: Pestovatelia pšenice Alce Nero pestujú túto tvrdú pšenicu už dlhé roky najmä v provinciách Foggia a Bari.

Kultivácia: Cestoviny z tvrdej pšenice Alce Nero začínajú svoju cestu na jeseň, keď sa pšenica zasiala. Po zasiatí musí pšenica dozrievať na slnku najmenej šesť mesiacov a je pripravená na zber, keď má klas intenzívnu zlatistú farbu.

Príprava: celý zber je monitorovaný a kontrolovaný vďaka koordinácii partnera spoločnosti Alce nero, spoločnosti Mediterre.bio. Následne ho spracúva spoločnosť Molino De Vita, ďalší partner značky. V zelenej oblasti, mimo hlavných komunikačných kanálov, mlyn premieňa zrno na semolinu pomocou modernej technológie a nízkootáčkových mlecích valcov, ktoré čo najviac zachovávajú vlastnosti zrna. Nakoniec sa semolina prevezie do Trentina, kde sa pramenitá voda z Álp stretáva so zručnosťou výrobcov cestovín Felicetti, ďalších partnerov Alce Nero, a dáva život cestovinám, ktoré sú 100 % talianske, ekologické a zaručené skupinou Alce Nero.

Dodatočné parametre

Kategória: Těstoviny
Hmotnosť: 0.54 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

alce nero logoAlce Nero je značka ekologických poľnohospodárov a spracovateľov, ktorá funguje od roku 1978. Združuje viac ako 1 000 poľnohospodárov v Taliansku a viac ako 10 000 malých rodinných fariem v Strednej a Južnej Amerike. Zameriavajú sa na produkciu a výrobu chutných BIO potravín, pričom rešpektujú pôdu a jej úrodnosť. Uprednostňujú ekologické poľnohospodárstvo, využívajú najnovšie agronomické techniky a vyhýbajú sa syntetickým chemikáliám.

Ich výrobky majú krátky a jednoduchý zoznam zložiek a sú bez konzervačných látok a prísad. Alce Nero ponúka široký sortiment potravín každodennej spotreby vrátane cestovín, ryže, paradajkových výrobkov, zeleniny, strukovín, sušienok, džúsov, konzerv, medu, zeleninových nápojov, detskej výživy, čerstvých produktov, mrazených výrobkov, zmrzliny a ekologických výrobkov Fairtrade pochádzajúcich z Latinskej Ameriky.

Od svojho založenia je spoločnosť Alce Nero priekopníkom na trhu s biopotravinami a podporuje zodpovedné a udržateľné poľnohospodárske postupy. V spolupráci s poľnohospodármi, ktorí sú hnacou silou jej poslania, pokračuje v inováciách a rozširovaní ekologického poľnohospodárstva v Taliansku.

Alce Nero S.p.A., Via H.Ford 2/a- 40024, Castel S.Pietro Terme (BO), Taliansko