Sonnentor
SONNENTOR, založený Johannom Gutmannom v roku 1988, je česká značka známa pre svoju ekologickú a udržateľnú produkciu čajov, korenín a bylín. V roku 1992 sa pripojil Tomáš Mitáček, čím začala juhomoravská kapitola pod vedením Jozefa Dvořáčka. Spoločnosť kladie dôraz na ekologické poľnohospodárstvo, používanie lokálnych surovín a kompostovateľnosť obalov. Verí v priamy obchod (direct trade) s pestovateľmi, čím zaisťuje férové ceny a dlhodobé vzťahy.
SONNENTOR sa pýši ručnou prácou, úctou k tradíciám a neustálymi inováciami s cieľom dosiahnuť plne kompostovateľné produkty a uzavretý prírodný cyklus. S centrálou v Čejkoviciach na južnej Morave, spoločnosť spolupracuje s partnermi po celom svete, vrátane Rumunska, Albánska, Nikaraguy a ďalších krajín.
Príhon 943, 696 15 Čejkovice, Česká republika

Zaujímavá aromatická kombinácia rôznych druhov korenia je veľmi chutnou záležitosťou. Čerstvo mletá je vhodná na pikantné dochutenie takmer každého jedla: do čerstvo uvarených...

Kto miluje stredomorskú chuť, mal by mať talianske korenie doma. Táto zmes zjednocuje talianske základné korenie a skvele sa hodí k cestovinám, na pizzu, lasagne a na rizoto....

Odháňa upírov a chutí gurmánom! Kto sa mu vyhýba kvôli strachu zo zápachu z úst, ten o dosť prichádza. Mnohými milovaný a inými nenávidený dáva cesnak pokrmom ich charakter....

Čerstvo uvarený harmančekový čaj z kvalitných kvetov je aromatický a má kvetinovú chuť. Žltý čaj je ešte jemnejší, ak ho osladíte medom a pridáte trochu citróna. Keď ho podávate...

Korenie je viac ako len kýchací prášok. Sušené nelúpané zrniečka semienok korenia majú jemnú ovocnú vôňu a intenzívnu ostrú prenikavú chuť. Ovocie sa zberajú tesne pred jeho...

Nedeľné menu s pečeným kuraťom je v mnohých rodinách tradíciou. Dáte si krídlo, prsia alebo stehno - pikantné a chrumkavé? Pani domu si opečie perie na paprike, cesnaku a...

Dobromyseľ alebo oregano – umenie talianskej kuchyne by nebolo dokonalé bez tohto bylinného, pieporného, horko-ostrého korenia. Stredoeurópania už od Talianov niečo pozerali....

Rímska rasca je najtypickejším korením indickej kuchyne a nesmie chýbať v žiadnej z mnohých známych zmesí ako Garam masala, Curry alebo Tandoori.

Zo žihľavy sa dá pripraviť lahodný čaj, ktorý sa veľmi dobre hodí na jarné obdobie a vďaka svojim prečisťujúcim účinkom môže byť použitý k vnútornej očiste. Žihľava je horúci...

Nie je náhodou, že nemecký názov tejto bylinky v preklade znamená „plášť ženy“, pretože alchemilka je skutočne účinným prostriedkom na „ženské problémy“. Využívajú sa listy,...

Nie je náhodou, že nemecký názov tejto bylinky v preklade znamená plášť ženy, pretože alchemilka je skutočne účinným prostriedkom na ženské problémy. Využívajú sa listy, stopky...

Bazalka je korenie, bez ktorého si pesto na cestoviny dokážeme len ťažko predstaviť. Dávno nie je stráženým tajomstvom talianskej kuchyne a používa sa do rôznych omáčok a...

Z Apollonovej hlavy rovno na váš tanier. Zatiaľ čo bol vavrín u Rimanov a Grékov symbolom múdrosti, dokázal sa v priebehu storočí presadiť aj ako korenie. Bola by škoda, keby...

Naši biokrajania Rozárka, Lavandulín a Vavrinec sú skvelá partia a vždy vám prinesú všetky dobroty. Po každom dobrom dobrodružstve máte zvyčajne veľký smäd. Tú hravo uhasí...

Sviežosť juhovýchodnej Ázie! Svieža citrónová chuť citrónovej trávy sa hodí do teplej, vlhkej klímy Vietnamu a Thajska. Tam je táto rastlina obzvlášť obľúbená: ryby, kuracie...

Sirup z kvetov bazy čiernej vám skrášli leto. Či už si z neho namiešate obľúbený koktail Hugo Spritz so sektom, alebo ho zriedite len vodou, jeho chuť vás omámi ako sladké...

Hľadáte niečo, čo zaručene urobí radosť vašim blízkym? Obdarujte ich darčekovou kazetou skvelých čajov, ktoré zahrejú na tele aj na duši. Šťastie je... Upokojiť myseľ, Otvoriť...

Mamičkinho náruč je to najlepšie, čo môže malý rarášok do začiatku svojho života dostať. Táto lahodná zmes obsahuje fenikel, aníz a rascu, bylinky, ktoré prispievajú k tvorbe...

Cnie sa vám po Grécku? Toto korenie vás razom prenesie na jeho preslnené pobrežie a roztancuje vaše zmysly v rytme - syrtaki. Hodí sa na všetky grécke klasiky, od šalátu cez...

Čerstvo uvarený harmančekový čaj z kvalitných kvetov je aromatický a má kvetinovú chuť. Žltý čaj je ešte jemnejší, ak ho osladíte medom a pridáte trochu citróna. Keď ho podávate...
Stránka 1 z 4 - 65 položiek celkom