Obsiahnuté bylinky:
Za pozitívne účinky pestreca mariánskeho sú zodpovedné flavolignany silybin, silydiánin a silychristín (silycristin, silykristin), ktoré sa spoločne nazývajú silymarín. Silymarín je antioxidačná zlúčenina, ktorá sa nachádza v semenách pestreca mariánskeho. Ľudia tradične užívajú pestrec mariánsky na podporu zdravia pečene a žlčníka.
Artičok je jedným z najstarších tradičných toník na svete pre zdravie tráviaceho traktu. Artičok podporuje zdravie čriev, pečene, žlčníka aj obličiek, ktoré sa podieľajú na trávení, detoxikácii.
Aj keď sú púpavy väčšinou považované za burinu, ich konzumácia, najmä koreňov, má mnoho pozitívnych účinkov, medzi ktoré patrí napríklad podpora zdravia pečene a žalúdka. Koreň púpavy pomáha tiež s detoxikáciou a trávením.
Koreň sladkého drievka je populárna bylina používaná po celom svete. V čínskej bylinnej medicíne sa používa a študuje tisíce rokov. Koreň sladkého drievka má silné antioxidačné účinky.
Rhodiola je adaptogén, prostriedok umožňujúci podporiť prirodzenú schopnosť tela prispôsobiť sa neustále sa meniacim životným podmienkam a zvládať stres a únavu.
Plody schizandry (klanoprashky) obsahujú látky, ktoré zmierňujú oxidačný stres pečene a podporujú ich funkciu. Veľký podiel na tom majú flavonoidy - najmä kvercetín a hesperetín - ktoré pôsobia ako antioxidanty a zbavujú telo voľných radikálov, ktoré spôsobujú dlhodobé poškodenie buniek.
Pestrec, artičok, púpava a klanoprashka podporujú normálnu činnosť pečene a žlčníka
Pestrec, artičok, púpava, sladké drievko, rhodiola aj klanoprashka pôsobia ako antioxidanty
Pestrec, artičok, púpava a klanoprashka podporujú detoxikáciu organizmu
Pestrec, artičok, púpava, sladké drievko a klanoprashka podporujú trávenie
Klanoprashka a rhodiola pôsobia ako adaptogény