NATIOS Cejlónska škorica, Mletý prášok, 200 g

Kód: 5516
🌱 Vegan
Značka: Natios
€5,11 €4,26 bez DPH
Skladom (>3 ks)
Môžeme doručiť do:
23.7.2024
Možnosti doručenia

Cejlónska škorica je jedným z najchutnejších a najzdravších korení na svete. Jeho zdravotné účinky sa oceňujú už tisíce rokov. Ako korenie sa používa už od starovekého Egypta. Predtým bola škorica vzácna a cenná a považovala sa za dar vhodný pre kráľov. V súčasnosti sa škorica nachádza v každom supermarkete a používa sa ako prísada do rôznych jedál a receptov.

Treba však rozlišovať dva hlavné druhy škorice: cejlónsku "pravú" škoricu (Cinnamomum zeylanicum/verum) a častejšie používanú čínsku škoricu (Cinnamomum cassia). Cejlónska škorica obsahuje podstatne menej kumarínu, toxínu, ktorý môže mať pri vyšších dávkach viaceré nežiaduce vedľajšie účinky. Cejlónska škorica je preto oveľa bezpečnejšia na všeobecné použitie ako bežná škorica, a to aj pre deti. Okrem toho je cejlónska škorica jemnejšia, sladšia a menej horká.

Detailné informácie

Podrobný popis

NATIOS Cejlónska škorica, Mletý prášok, 200 g

Cejlónska škorica je jedným z najchutnejších a najzdravších korení na svete. Jeho zdravotné účinky sa oceňujú už tisíce rokov. Ako korenie sa používa už od starovekého Egypta. Predtým bola škorica vzácna a cenná a považovala sa za dar vhodný pre kráľov. V súčasnosti sa škorica nachádza v každom supermarkete a používa sa ako prísada do rôznych jedál a receptov.

Treba však rozlišovať dva hlavné druhy škorice: cejlónsku "pravú" škoricu (Cinnamomum zeylanicum/verum) a častejšie používanú čínsku škoricu (Cinnamomum cassia). Cejlónska škorica obsahuje podstatne menej kumarínu, toxínu, ktorý môže mať pri vyšších dávkach viaceré nežiaduce vedľajšie účinky. Cejlónska škorica je preto oveľa bezpečnejšia na všeobecné použitie ako bežná škorica, a to aj pre deti. Okrem toho je cejlónska škorica jemnejšia, sladšia a menej horká.

Škorica sa získava rezaním stoniek škoricovníkov. Vnútorná kôra sa potom vyberie a drevnaté časti sa odstránia. Po vysušení sa formuje do pásikov, ktoré sa zrolujú do typických škoricových roliek, ktoré sa ďalej melú na škoricový prášok.

skorice2 1 2 3
Jeden z najbohatších zdrojov antioxidantov Chráni telo pred baktériami a hubami Znižuje rizikové faktory srdcových ochorení
4 5 6
Účinne podporuje znižovanie hladiny cukru v krvi Má potenciálne výhody pri prevencii rakoviny Škorica má neuroprotektívne vlastnosti

skorice2

1

Jeden z najbohatších zdrojov antioxidantov

2

Chráni telo pred baktériami a hubami

3

Znižuje rizikové faktory srdcových ochorení

4

Účinne podporuje znižovanie hladiny cukru v krvi

5

Má potenciálne výhody pri prevencii rakoviny

6

Škorica má neuroprotektívne vlastnosti

 

Výhody užívania cejlónskej škorice:

skorice1

  • Cinnamaldehyd, jedna z hlavných účinných zložiek škorice, má protiplesňové a antibakteriálne vlastnosti, ktoré môžu zmierniť infekcie a pomôcť v boji proti zubnému kazu a zápachu z úst. [1, 23]

  • Škorica obsahuje veľké množstvo vysoko účinných polyfenolových antioxidantov, ktoré chránia telo pred poškodením spôsobeným voľnými radikálmi. Svojím obsahom predčí aj mnohé superpotraviny, ako je cesnak alebo oregano.. [4, 5, 6]

  • Škorica môže zlepšiť niektoré kľúčové rizikové faktory srdcových ochorení vrátane cholesterolu a krvného tlaku. [7, 8, 9]

  • Škorica výrazne zvyšuje citlivosť na hormón inzulín. Okrem toho tiež spomaľuje rozklad sacharidov v tráviacom trakte. Vďaka týmto vlastnostiam môže byť škorica veľmi účinná pri kontrole hladiny cukru v krvi. [10, 11, 12, 13]

  • Škorica môže mať potenciálne výhody pri liečbe a prevencii rakoviny. Tieto tvrdenia je však potrebné podrobiť ďalšiemu výskumu. [14, 15, 16, 17]

  • Škorica má tiež neuroprotektívne vlastnosti a môže zabrániť rôznym neurodegeneratívnym ochoreniam alebo im pomôcť. [18, 19, 20]

Spôsob použitia:

Často sa používa v cukrovinkách, pridáva sa do dezertov (najobľúbenejšie je jablko s cukrom a škoricou), koláčov, kompótov, marmelád, džemov. Môžete ho pridať aj do bieleho jogurtu v kombinácii s orechmi a sušeným ovocím.

Zloženie:

100% Cejlónska škorica (Cinnamomum verum), mletá

Nutričné hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota 957 kJ / 228 kcal
Tuky 0,8 g
z toho nasytené mastné kyseliny 0,5 g
Sacharidy 27 g
z toho cukry 1 g
Bielkoviny 3 g
Vláknina 53 g
Soľ 0,06 g

Výrobok môže obsahovať lepok, arašidy a iné stromové orechy, sezam, sóju, zeler, horčicu, lupinu a SO2 v dôsledku balenia v zariadení, kde výrobok prichádza do kontaktu s výrobkami obsahujúcimi tieto alergény.

Balenie: 200 g

Skladovanie: Skladujte na suchom, chladnom a tmavom mieste.

Krajina pôvodu suroviny: Madagaskar

Distribútor: Natios Health, s.r.o.

Dodatočné parametre

Kategória: Korenie
Hmotnosť: 0.2 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Logo-NatiosNatios je česká značka, ktorá sa zameriava na výrobu kvalitných doplnkov stravy s čistými obsahom zložiek bez zbytočných prísad, konzervačných látok a éterov. Okrem iného ponúka aj produkty zdravej výživy, ako sú superpotraviny v bio kvalite, orechy, orechové maslá, sušené ovocie a mnoho ďalšieho.

 Natios Health s.r.o., Daliborova 432/3, 709 00 Ostrava, Česká republika