Koření, Strana 2

Dobromyseľ alebo oregano – umenie talianskej kuchyne by nebolo dokonalé bez tohto bylinného, pieporného, horko-ostrého korenia. Stredoeurópania už od Talianov niečo pozerali....

Korenie nekomplikované a aromatické ako samo mäso. Budete nadšení z kombinácie rozmarínu a sušených paradajok v tejto zmesi. Tak rozžhavte uhlie a vykúzlite lahodné steaky! Zmes...

Kto miluje stredomorskú chuť, mal by mať talianske korenie doma. Táto zmes zjednocuje talianske základné korenie a skvele sa hodí k cestovinám, na pizzu, lasagne a na rizoto....

Z Apollonovej hlavy rovno na váš tanier. Zatiaľ čo bol vavrín u Rimanov a Grékov symbolom múdrosti, dokázal sa v priebehu storočí presadiť aj ako korenie. Bola by škoda, keby...

So zmesou korenia dona Rodrigueza je úspech pri príprave Chilli con alebo sin Carne zaručený. Toto mexické korenie dodáva jedlu pálivú chuť a prináša rozmanitosť do vášho...

Kto má rád ostré a hľadá intenzívny chuťový zážitok, neodolá a siahne po tomto ohnivo ostrom chilli. Stupeň ostrosti = 9. Môžete ho rozomlieť alebo povariť celý struk. V kuchyni...

Naše chilli vločky sú hrubo mleté z chilli papričiek so strednou ostrosťou (okolo 20 000 SHU, ostrosť sa s jednotlivými šaržami môže meniť). Chilli vločky potešia všetkých...

Kôpor je oveľa viac než len „nať do uhorkov“. Uhorky s kôprom a jogurtom sú síce báječným letným osviežením, napriek tomu je škoda nespoznať ďalšie možnosti, ktoré nám toto...

Zaujímavá aromatická kombinácia rôznych druhov korenia je veľmi chutnou záležitosťou. Čerstvo mletá je vhodná na pikantné dochutenie takmer každého jedla: do čerstvo uvarených...

Laszlo, Janos a Piroska milujú papriku. Keď zacítite vôňu papriky, okamžite si spomeniete na Maďarsko - krajinu guláša, kuraťa na paprike a ďalších jedál, ku ktorým paprika...

O petržlene nemôžeme povedať, že sa na niečo nehodí. Možno preto patrí k tým kuchynským bylinám, ktoré sa zdajú v stredoeurópskej kuchyni nenahraditeľnými. Vňať s hladkými alebo...

Rímska rasca je najtypickejším korením indickej kuchyne a nesmie chýbať v žiadnej z mnohých známych zmesí ako Garam masala, Curry alebo Tandoori.