Ako BIG BOY farbí na modro? Spadla snáď z neba?
Asi si všetci spomenieme na modrú šmolkovú zmrzlinu, do ktorej sa často pridávala tzv. brilantná modrá, čo bolo neskôr označené ako škodlivé farbivo. Oproti tomu je modrá spirulina prírodná a prospešná zdraviu.
Takže modrej farby v Modrej maline sa naozaj nemusíš báť! Modrá spirulina je druh vodnej riasy, ktorá má mnoho blahodarných účinkov a je skvelým zdrojom bielkovín.
Bolo zistené, že spirulina pomáha telu produkovať serotonín pre reguláciu nálady a odstránenie stresu. Spirulina navyše dokáže viazať ťažké kovy a toxíny v tele a pomáha ich odstraňovať.
To sú veci, čo? Ďalším a zďaleka nie posledným benefitom tejto modrozelenej riasy je fakt, že pomáha pri chudnutí, zvyšuje energiu a výkon a prispieva k tráveniu a zdraviu čriev.
V malinách je vláknina! Prečo je pre teba dôležitá?
Zlepšuje črevnú peristaltiku a podporuje rozmanitý a šťastný črevný mikrobióm.
Pomáha udržiavať zdravie čriev a znižovať hladinu cholesterolu.
Udrží ťa dlhšie nasýteného a zabraňuje výkyvom cukru v krvi.
Vláknina vyživuje tie „dobré“ črevné baktérie, ktoré v tele potrebujeme pre lepšiu imunitu.
Modrá malina božsky chrumká a chutí ako čerstvé ovocie v čokoláde!
Podľahni Modrej maline! 100% ovocia jemne sušeného mrazom, plného chuti a chrumkavej textúry. BIG BOY vyrába všetko lyo ovocie v čokoláde šetrne a bez použitia leštidiel, čo zaručuje atraktívny matný vzhľad. Mňam! Vďaka premyslenému technologickému procesu nezmiznú zo sušeného ovocia žiadne potrebné živiny. Aj jeho božská intenzívna chuť ostáva nedotknutá. Každá jedna malá malina je pre nás rovnako dôležitá. A každý sušený kúsok ovocia je pre nás klenotom.
Hoď si Modrú malinu do batôžka a maj ju vždy po ruke ako rýchlu energiu!
Proces lyofilizácie zachováva chuť aj živiny!
Maliny sa pri lyofilizácii (alebo dehydratácii) vystavia vysokému stupňu mrazu a potom sa pomaly sušia vo vákuu, pričom sa úplne zbavia vody. Týmto šetrným procesom ovocie získava svoju typickú ľahkosť a zachová si farbu, vôňu aj chuť. Ovocie ostáva napchaté vitamínmi ako keby bolo čerstvé.
Lyofilizácia sa v potravinárskom priemysle najčastejšie využíva na uchovanie materiálov podliehajúcich skaze, na predĺženie ich skladovateľnosti alebo na uľahčenie prepravy. Lyo ovocie, ale aj zelenina, sa v poslednej dobe stávajú veľmi populárnymi pre svoju skvelú chuť, obsah vitamínov, a navyše praktickú ľahkosť! Takýto balíček sušeného mrazom ovocia totiž váži podstatne menej ako čerstvé ovocie.