Natios pomáha detskej hematoonkológii v Ostrave

Deti sú naša budúcnosť. Známa fráza. Keď sa narodí dieťa, je to zvyčajne veľká radosť. Ešte v pôrodnici sú rodičia zvyčajne uistení, že ich dieťa je zdravé, a s nádejou, že ich čaká len radosť, odchádzajú rodičia so svojím dieťaťom domov. Zdravie dieťaťa sa však môže v okamihu zmeniť. Hoci si každý rodič želá len zdravie, nie každému sa toto želanie, žiaľ, splní. Nanešťastie, rakovina v detskom veku nie je taká zriedkavá, ako by sa mohlo zdať. Každý rok sa v Českej republike lieči na rakovinu až 400 detí. Lekárom sa podarí zachrániť až 85 % chorých detí.

Keď dieťa ochorie na rakovinu, svet rodiny sa nepochybne v okamihu zrúti. Zrazu sa každodenné detské vyvádzanie stane tým, po čom rodičia túžia zo všetkého najviac. V skutočnosti veľkú časť liečby rakoviny trávia deti v nemocnici a potom v podstate v izolácii, aby ich krehký imunitný systém neohrozilo žiadne iné ochorenie. Starostlivosť o dieťa s rakovinou je však pre rodičov nielen organizačne, časovo a psychicky náročná, ale stojí aj veľa peňazí. Odhaduje sa, že liečba onkologického pacienta v Českej republike stojí mesačne až 8 000 Kč (približne 325 €). To určite nie je zanedbateľná suma, navyše v čase, keď v praxi vďaka neustálemu dochádzaniu za liečbou a starostlivosťou o dieťa musí minimálne jeden z rodičov opustiť svoje zamestnanie a venovať sa naplno liečbe a jej podpore.

Prečo sme sa rozhodli pomôcť?

Keďže aj my v spoločnosti Natios sme rodičia, o to viac si uvedomujeme závažnosť vyššie uvedených skutočností a rozhodli sme sa posunúť naše podnikanie na inú úroveň. Tí z vás, ktorí už poznajú náš e-shop, vedia, že naša ponuka produktov je zameraná predovšetkým na kvalitné, čisté a čo najprirodzenejšie výživové doplnky zamerané na podporu a obnovu zdravia. Preto nie je prekvapením, že keď sme sa zamýšľali nad tým, ako by sme mohli pomôcť iným, voľba padla na také závažné ochorenia, ako je rakovina. Ako sme sa nakoniec rozhodli konkrétne pomáhať?

Koruna z každého výrobku predaného chorým deťom

Keď sme premýšľali, ako pomôcť, nechceli sme sa obmedziť na jednorazový dar alebo príspevok, ktorý v tomto prípade neznamená veľa. Počet onkologických pacientov neklesá a nároky na starostlivosť o nich sa skôr zvyšujú. Preto sme sa v spoločnosti Natios rozhodli, že z každého predaného výrobku venujeme presne 1 Kč na detskú hematoonkologickú starostlivosť vo Fakultnej nemocnici Ostrava. Jedna jediná koruna sa môže zdať ako nepatrná suma, ale v celkovom objeme predaných výrobkov veríme, že toto rozhodnutie pomôže zlepšiť život detských onkologických pacientov, ktorí v nemocnici strávia aspoň malú časť svojho detstva.

Preto pri každom nákupe v našom e-shope vedzte, že aj vy sa svojím nákupom stávate niekým, kto pomáha. Pomáhate nielen deťom, ale aj ich rodičom zvládnuť veľmi ťažké chvíle v ich živote s nádejou, že keď choroba pominie, budú sa môcť vrátiť do života a užívať si detstvo, ktoré si každé dieťa zaslúži.